תעברו פה קצת על ההרצאות המוצעות.
ראיתם משהו מעניין? מעולה, תסמנו לכם.
אפשר לבחור כל הרצאה / סדנא / יום עיון משולב.
לאחר שבחרתם, צרו איתי קשר, נדבר, נשב, נשתה קפה, נתאים לכם את ההרצאה או סדרת ההרצאות המדוייקת עבור הצוות שלכם.
כל הרצאה היא בת 4 שעות עם שתי הפסקות בנות 15 דקות כל אחת.
ניתן לבצע אותן פרונטאלית במשרדים שלכם, או מרחוק בתוכנה כלשהי.
כל ההרצאות מגובות בחומרים כתובים ומסוכמים מראש ככה שהראש פנוי ללמידה.
נלמד על הגישות השונות לתחום מהאקדמיה ומהתעשייה, נסקור את עקרונות הבסיס ונתרגל אותם, נלמד להגדיר חוויה ועוד.
נלמד על שיטות אפיון ומתודולוגיות עבודה במסגרת גישת המשתמש במרכז "UCD". נכיר את מתודולוגיות העבודה המוכחות והמתקדמות ביותר בתחום. נבין כיצד לשלב ידע מתחומים שונים על מנת לייצר תהליך עבודה מסודר, יסודי ומעמיק.
עבודת המאפיין שונה בין ארגון לארגון וגם בין תפקיד לתפקיד באותו ארגון. בשיעור נלמד על תהליכי עבודת האפיון החל בחברות הזנק קטנות וכלה בארגונים בין לאומיים הכוללים עשרות אלפי עובדים. נבין כיצד לייצר תיק עבודות, קורות חיים, כיצד להוציא הצעות מחיר בארגון וכפרילנס ועוד.
הרצאה המוקדשת להבנת התהליך אותו אדם עובר מרגע קליטת הגירוי בעין ועד להפקת תנועה בשרירים.
בהרצאה נלמד על תהליכי מוטיבציה, קשב חזותי, ותפיסה. נכיר את מושגי הבולטות ותיאורית הגשטלט, תיאוריית הצרכים של מאסלו וכן תיאוריות מרכזיות בתפיסה וקשב חזותיים.
המשך התהליך אותו עובר הגירוי החזותי. בהרצאה זו נלמד על תהליכי עיבוד מידע וזיכרון, נכיר סוגי למידה שונים כגון התניה קלאסית והתניה אופראנטית, נלמד על סגנונות התנהגות וחיזוי התנהגות משתמשים ונסיים בהבנה מעמיקה של מנגנוני רגשות ופירושם במוח.
בהרצאה זו נלמד על קשב סקליטיבי, תיאוריות קשב, תיאוריות פילטר, עומס קוגניטיבי גבוה ונמוך, תופעות מיסוך קשבי, מרכיבי הקשב, הפרעות קשב, קשב מרחבי (object/space) תפיסת זמן, תהליכי top-down לעומת bottom-up, תיאוריית גילוי אותות ויסודות הפסיכופיזיקה ועוד.
בשיעור זה נלמד על תיאוריות מרכזיות ואפקטים מרכזיים בזיכרון, תהליכי למידה גלויה וחבויה, עיבוד ופירוש רגש, תאוריות למידה, תהליכי שכחה.
בשיעור זה נלמד על הטיות קוגניטיביות, חוכמה בדיעבד, שיפוט והערכה באי-וודאות, תהליכי הסקה לעומת תהליכי זיכרון, מערכת 1 ו 2 של כהנמן ומשמעותן לאפיון חוויית משתמש, תהליכי שכנוע, תהליכים מודעים ותת מודעים וסוגי ידע, מבני אישיות ותהליכי הסקה.
על מנת להבין לעומק את אופן פעולות התיאורטי של המוח, עלינו גם להבין את התהליכים הביולוגים המתרחשים בו. ההרצאה מוקדשת ללמידה על מבנים מוחיים, מערכת הראייה, מערכת השמיעה, העברה עצבית, מעגלי למידה ונוירוטרנמיטורים, עיבוד רגשי, זמני תגובה ועוד.
נבין כיצד לבנות נכון "פרסונה" (משתמש ממוצע), נבין איך לבנות שאלונים ולבצע ראיונות נכונים מבחינה מדעית, נלמד על עקרונות ניתוח שוק והשוואת מתחרים, נבין מהו ההבדל בין אפיון לפרסונה, לתפקיד ולבן אנוש. בנוסף, נלמד על שיטות ראיון למשתמשים ולבעלי עניין מתוך עקרונות המחקר האתנוגרפי.
לעיתים קרובות, עלינו לנתח מידע קיים לגבי אתר או אפליקציה. בהרצאה זו נלמד כיצד להתבונן בנתונים ולייצר מהם תבניות התנהגות משתמשים וזרימת משתמשים ומידע. נלמד על תוכנת google analytics ועל תוכנות אחרות המשמשות את המאפיינים ומנהלי המוצר בחיי היום יום. נבין כיצד נוכל להשתמש במידע המתקבל על מנת לייצר חווייות טובות יותר הן למשתמשים והן לעסק.
האפיון אינו נגמר ביצירת אב-טיפוס או בשרטוט מסכים. לרוב, עלינו לבחון כי הפתרונות שסיפקנו אכן עובדים. לשם כך, נלמד כיצד לבצע בדיקות שמישות מעמיקות בעזרת שיטות כגון Cognitive Walkthrough, Heuristics Evaluation ועוד. כמו כן, נלמד כיצד לבצע ולנתח מבחני מעבדה ומבחני שטח.
בהרצאה נלמד כיצד לומדים תחום תוכן חדש במספר ימים או אפילו שעות, נלמד כיצד לייצר שאלונים נכונים מבחינה מדעית ופרקטית, כיצד לבצע ראיונות עומק עם בעלי עניין ועם משתמשים, נבין כיצד לנתח תפקידים ומשימות ולבסוף נלמד על אוריינות ב UX או כיצד לאסוף מידע כאשר אין לנו נחקרים או תקציב למחקר.
על מנת לנתח נכונה את הנתונים או אפילו כדי לשאול את השאלות הנכונות עלינו להבין את הכלים המחקריים והסטטיסטיים העומדים לרשותינו. בשיעור זה נלמד על סטטיסטיקה תיאורית, סטטיסטיקה היסיקית, מערכי ניסוי שונים, בדיקת השערות והנחות, יצירת הגדרות ומשתנים, הסתברויות. שיטות מחקר כמותניות ואיכותניות ועוד.
נלמד על תרחישי שימוש, תסריטי שימוש וסיפורי משתמש, נבנה ארכיטקטורות מידע שונות, נבין מהן ישויות ואובייקטים, נבין כיצד לפתור בעיה וכיצד לגשת לבעיה. נבין מהו קונספט אפיוני וכיצד אפשר להרחיב את הדרכים היצירתיות בהן ניתן לפתור בעיה. ובעיקר, נבין כיצד להפוך מידע לא מסודר ולא מובן לכזה שכל משתמש יוכל להבין.
נבין כיצד המשתמשים מחפשים ומוצאים מידע, נבין לעומק מבנה מסכים שונים, נלמד על עקרונות הניווט העומדים בפני המשתמש, נבחר נכון בין ארכיטקטורה רוחבית או עומקית, תפריטי צד או על, ניווט עקבות וניווט לינארי ועוד. כמו כן, נבין מתי להשתמש באיזו ארכיטקטורה ואיזה עקרון ניווט משרת נאמנה את צרכי המשתמשים בהתאם.
הרצאה המוקדשת כולה לאפיון והבנה מעמיקה של פקדי UI ופתרונות UX מתקדמים. בשיעור נבין כיצד ליצור ממשק משתמש הפותר בעיות לוגיות למשתמשים – נלמד על פקדי אקורדיאון, קרוסלות, מתגים, כפתורים, עיגונים, טאבים ועוד.
הרצאה על הבנת עקרונות האפיון למכשירים ניידים ולמערכות הפעלה שונות. נבין את ההבדלים ואת הדרישות השונות בין אפיון רספונסיבי לאפיון אדפיטיבי, נלמד מתי להשתמש במתודולוגית mobile first, נבין מהם מגבלות המכשיר הנייד ונלמד כיצד למקסם את החווייה למשתמשים שהם on the go.
הרצאה על מסחר ברשת. כיום, רוב התנועה המסחרית מתבצעת on-line ועלינו בתור מאפייני חוויית משתמש מוטלת המשימה לייצר חוויית רכישה, של מוצרים, או תוכן, או מידע, המתאימה לשנות ה 2000. בשיעור נלמד על עקרונות האפיון המובילים בתחום המסחר האלקטרוני וכיצד נוכל לייצר חוויית קניה משמעותית ללקוחות האלקטרוניים שלנו.
סקירה הסטורית של תחום המערכות המורכבות. נבין את ההבדלים בין B2B ל B2C וכן לתת התחומים שלהם. נבין את ההשלכות השונות של אפיון לקהלי יעד רחבים מול קהלים מקצועיים. נכיר את המערכות הנפוצות (והפחות נפוצות) בתחום ונלמד מהם עקרונות האפיון המשוייכים לתחום אפיון מערכות מורכבות בכלל ולכל מערכת מורכבת בפרט. נלמד על מערכות תעשייתיות, בטחוניות, רפואיות, כלכליות ועוד.
להבנה מעמיקה של עקרונות אפיון של מרכיבי מערכת מורכבת. בשיעור נלמד כיצד לאפיין נכונה טפסים, דש-בורדים (לוחות מכוונים), תהליכי חיפוש מורכבים, שכבות עבודה (Drill down), אינפוגרפיקה ועבודה עם ביג-דאטה ועוד.
הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מדהים ועלינו להתקדם עימה. בשיעור זה נכיר את הטכנולוגיות המובילות: מציאות מדומה ומציאות רבודה, נבין את המגבלות והיכולות הן הטכניות והן הקוגניטיביות שהן מציבות ונלמד כיצד נוכל לייצר חוויות עבור ממשקים מורכבים אלו. כמו כן, נכין את האינטרנט של הדברים (IoT) ואת תחום המחשוב הלביש.